Tips & Tricks  goede plek voor je website : kijk eens op Digihosting.nl

 
 
 


Hier vind je een aantal Tips & Tricks die ik zelf gedurende de ontwikkeling van deze site heb gebruikt... voor o.a. frontpage 2000, promotietips, en nog veel meer.. Ze hebben mij in ieder geval goed geholpen om deze site te brengen waar die nu is ..  ( waar dat dan ook mag zijn....... )Sneltoetsen voor Frontpage 2000 Eenvoudig formulieren maken
Flash direct actief Werken met Stylesheets
Domein extensies Algemene Webmaster tips
Plaatsen / verwijderen script Commentaar toevoegen
Icoon bij favorieten (favicon ) Geen kennis... wel je eigen site !
Belang van Statistieken - Meer over Mtrack Zoeken op site
Contact met bezoekers  Springen binnen pagina  
Zoekmachine hulp   Web veilige kleuren  
Wie linkt jouw site  Van wie is die mail ?
Achtergrond fixed   Pasklare afgestemde kleuren
Eigen Google zoekmachine   Je eigen Startpagina  
Script tester Een I-frame maken
Resolutie Tester  Spam tegengaan  
Blauwe Rand weghalen Zoeken met Altavista in je Site
Vaste URL in Adresbalk Euroteken !  
Je eigen 404 pagina  Filmpje op je site  
Linken naar bladwijzer  Maak een doorway-pagina  
Snel vinden van Hyperlink Image toolbar uit !
Promotietips Filehosting
Banner - exchange Metasearch
Adone


Sneltoetsen voor Frontpage 2000

Hyperlink

CTRL + K

Visualisation HTML codes CTRL + /
Making a  Thumbnail from a picture CTRL + T
Example of a page in a browser CTRL + SHIFT + B
Starting the Microsoft Script Editor SHIFT + ALT + F 11
Starting a New Page CTRL + N
Lettertype Bold CTRL + B
Lettertype  Sherrif CTRL + I
Copy of an item CTRL + C
Paste from an  item CTRL + V
Undo CTRL + Z
Save CTRL + S
Print CTRL + P
Change lettertype ALT + Enter


Eenvoudig formulieren maken

Iedereen kent ze wel, uitgebreide contact-, bestel of enquêteformulieren die je tegenkomt op een website.. Moeilijk.. Nee hoor ! Niet met deze handige Gratis online formuliergeneratoren. Ik kan er op dit moment 2 van harte aanbevelen : Formdesk en Formgenerator ! Beide blinken uit in eenvoud. Er is geen kennis nodig.. in enkele stappen heb je een professioneel contactformulier of bestellijsten voor op je eigen website gemaakt. Formdesk zegt : Zelfs voor het maken van zeer geavanceerde formulieren heb je geen programmeerkennis nodig. Probeer het maar eens uit ! En Formgenerator : maakt al uw oude formulieren overbodig! Maak binnen 5 minuten GRATIS contact-  feedback- of enquete-formulieren voor uw website! Aanraders !


Adone : Met adOne kunt u gratis adverteren en uw website promoten op ons advertentie exchange netwerk. Binnen 5 minuten kunt u ten behoeve van uw eigen website gratis adverteren op het internet. Door onze gratis website promotiedienst kunt u meer bezoekers naar uw website krijgen. De adOne advertentie- en banner exchange is compleet gratis. Vraag nu een gratis adOne account aan en ontvang 100 credits gratis. 


Promotietips

1. Zet op Al uw E-mail een handtekening , een aantal regels waarin u een beknopte omschrijving van uw activiteiten, het adres van uw website en het e-mail contact adres vermeld. Alle gangbare e-mail programma's zijn instaat automatisch een signature aan elke uitgaande e-mail toe te voegen. 

2. Meld Uw website aan bij zoveel mogelijk zoekmachines, maar doe dit pas als U de metatags op orde heeft ( zie info metatags ). Dit kunt U ook bij leejoo, en wel hier

3. Meldt uw website aan bij internet gidsen en adressenboeken. Er zijn een groot aantal gidsen en adressenboeken op het internet die gebruikt worden door surfers die op zoek zijn naar informatie. Een van de bekendste is Yahoo. Registreer uw website bij de voor u van belang zijnde gidsen.

4. Vraag op andere websites verwijzingen naar uw website 
Voor de markt waarin u zich beweegt zijn er ongetwijfeld websites die overzichten en vergelijkingen van verkrijgbare producten en/of diensten bieden. Als u lid bent van een of meer handelsorganisaties vraag dan of ze op hun website een link naar uw website plaatsen. 

5. Adverteer met banners
Adverteer met banners en doe eventueel mee met banner uitwisselingsprogramma's.

6. Start uw eigen e-mail nieuwsbrief
Het periodiek rondsturen van een eigen e-mail nieuwsbrief is waarschijnlijk de meest effectieve manier om uw potentiele klanten te bereiken en uw huidige klanten te behouden. Het kost een heleboel energie maar levert ook veel op, waaronder kostbare e-mail adressen. Als u uw bereik wilt vergroten 'koop' dan e-mail adressen van gespecialiseerde bureau's.

7. Adverteer in e-mail nieuwsbrieven van anderen
Over nagenoeg elk onderwerp worden op periodieke basis nieuwsbrieven verzonden. Onderzoek heeft aangetoond dat serieus geïnteresseerden al snel doorklikken via de advertenties naar uw website. Tekst georienteerde nieuwsbrieven leveren de hoogste response.


Domein extensies

Het laatste deel van een domeinnaam wordt ook wel domein-extentie genoemd. Inmiddels zijn er een zeer groot aantal extensies te vinden op het internet.. maar waar staan ze nu eingelijk voor ? Duidelijk is natuurlijk de extensie ".nl" ( Nederland ) maar er zijn er nog zoveel meer. Een duidelijke lijst vind je bij Wikipedia. Wil je zelf een toplevel domeinnaam registreren.. kijk dan eens bij Digihosting.nl Je site met 10 minuten online voor een zeer redelijke prijs. 


Promotietips 1 

Iets wat gegarandeerd meer hits oplevert  is het aanmelden bij een top-list ranking...een zgn, Top 100, of Top 50. Hieronder volgen een aantal lists, die zeker garant staan voor meer bezoekers op je site....    meld je hier onder aan.....gratis

Banner - Exchange

De ideale manier om meer bezoekers te krijgen, meld je aan bij banner - exchange site...en zie je bezoekersaantallen stijgen Met adOne kunt u gratis adverteren en uw website promoten op ons advertentie exchange netwerk. Binnen 5 minuten kunt u ten behoeve van uw eigen website gratis adverteren op het internet. Door onze gratis website promotiedienst kunt u meer bezoekers naar uw website krijgen. De adOne advertentie- en banner exchange is compleet gratis. Vraag nu een gratis adOne account aan en ontvang 100 credits gratis.

Icoon bij je website als favoriet

Het is mogelijk uw website uw eigen icoon mee te geven in plaats van de standaard icoon (). Wanneer u dit doet krijgt een bezoeker (nadat deze uw website heeft toegevoegd aan de favorieten) niet het standaard icoontje in de adresbalk te zien maar uw eigen gemaakte afbeelding. (valt lekker op )Dit werkt echter alleen bij Internet Explorer 5 en hoger.

Het icoon die u zelf maakt met een willekeurig grafisch bewerkingsprogramma moet een afmeting hebben van 16 x 16 pixels. Handiger is echter de favicon generator te gebruiken, deze vind je hier. Nieuw is deze handige online tool van Chami.com waarmee je ieder plaatje kunt omzetten in een favicon !Sla uw icoon op onder de naam favicon.ico aangezien dit de naam is waar Explorer standaard naar zoekt. Upload het favicon-bestand naar de server en het zou moeten werken. ( meer info www.favicon.com )

De volgende code Moet op de index-pagina van uw website tussen de HEAD-tags:


Maak een doorway-pagina

Om zoekmachines een klein beetje op weg te helpen met de inhoud van een site, worden vaak doorway-pagina's gebouwd. Een doorway-pagina is eigenlijk een heel eenvoudige start-pagina. De pagina is echter helemaal geoptimaliseerd voor zoekmachines. Vaak wordt een doorway-pagina gebruikt voor sites met flash-animaties, omdat zoekmachines nog geen flash-filmpjes kunnen ontrafelen om te achterhalen wat voor inhoud aanwezig is. 


Zoeken op site

Voor de mensen die internet explorer gebruiken volgen hier 2 handige tips :

* Gebruik de toets F11 (bovenaan je toetsenbord, bijna helemaal rechts) om je scherm 'groter' te maken. Alle grijze balken boven en onderaan je scherm verdwijnen dan. Die heb je niet nodig bij het bekijken van deze website. Als je nog een keer op F11 drukt heb je al je vertrouwde balken weer terug.

* Met "Ctrl+F" kun je zoeken op deze pagina. Handig voor als je niet meer precies kunt vinden wat je zoekt.


Metasearch

Wist u dat u via http://www.metaspider.nl  11 ( elf ) zoekmachines tegelijk kunt door zoeken?

De spider doorzoekt de volgende engines in een zoekopdracht , met één klik !

AltaVista, Excite, Yahoo, HotBot, Vindex, Ilse,
 Google, Lycos, MSN, AllTheWeb en Webcrawler 

Reuzehandig en effectief ! 


Springen binnen een pagina

Met het zogenaamde Anker-tag ( oftewel een bladwijzer )  kunt u o.a. 'springen' binnen een webpagina. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer u vanaf de onderkant van de pagina direkt naar de top wilt. (wat ik ook op deze site gebruik )Zeker bij wat langere webpagina's is deze manier van verplaatsen een must en bij afwezigheid een bron van ergenis voor uw bezoekers.

Allereerst zult u de locatie waar naar gesprongen wordt moeten bepalen. Dit doet u als volgt: 

<A NAME="top"></A>

Wanneer u wilt dat er gesprongen wordt naar de bovenkant van de webpagina, zult u dus de bovengenoemde regel ook in het begin van de HTML-code moeten plaatsen, bijvoorbeeld kort na de <BODY> tag.

Nu is het zaak aan te geven, waar vandaan gesprongen moet worden. Hierbij verwijzen we naar de naam zoals wij die eerder hebben bepaald. 

<A HREF="#top">Top</A>

In het scherm verschijnt een link 'Top'. Door op de link te klikken wordt er gesprongen naar het label met de naam (NAME) 'boven'. Met het #-teken voor de naam wordt aangegeven dat het gaat om een link binnen dezelfde pagina. 

Contact met bezoekers

Heb je een eigen homepage en zoek je contact met je bezoekers, dan zijn er betere opties dan het vermelden van je e-mail adres. Wij kijken hier naar chatboxen en een respond-panel voor je eigen homepage of website. 
Je kan het ICQ Respond Online Panel op je website plaatsen. Een knoppenbalk waarmee bezoekers je kunnen oproepen of waarmee ze een chatsessie met je kunnen aanvragen. Om te kunnen chatten moeten zowel jij als de bezoeker ICQ op hun computer hebben geïnstalleerd. Bezoekers die geen ICQ gebruiken kunnen gebruik maken van de "pager". 
Dit houdt in dat de bezoeker op de knop "Page Me" drukt waarna hij een invoerscherm terug krijgt waarin hij een tekstbericht aan jou kan tikken en versturen.

Ben je op dat moment online, dan krijg je onmiddellijk dit bericht op je scherm. Zit je op dat moment niet op Internet, dan krijg je het bericht te zien zodra je inlogt. Als je bezoeker geen ICQ gebruikt kan je helaas alleen per e-mail op zijn oproep reageren. Na de aanvraag krijg je van Spinchat via e-mail een code toegestuurd die je op je website moet plaatsen om de chatbox te plaatsen

Vraag nu de code op voor jouw respond-panel...


 
 

Zoekmachine hulp   

Voor degene die gebruik maken van frames, is hier een handige tip... Soms zie je bij de resultaten van een zoekopdracht alleen een  frame staan.. ( bijv. het hoofdframe ) echter zonder de rest van de pagina ( zoals het menu of de  header... ) Door  de zoekmachine wordt dan enkel de gevonden pagina geopend. Door het plaatsen van deze code op elke pagina is dit vervelende probleem verleden tijd. selecteer hieronder het scriptje...Standaard staat in het script index.html, verander dit echter naar de gewenste url die moet geopend worden, byv. naar je openingspagina
Plak dit tussen de <head> tags

 

Uiteraard kan dit ook automatisch.... dus zonder dat je de bezoeker laat kiezen of ze wel of niet de rest van de site willen laden. Plaats dan onderstaand script, en de complete pagina ( in dit geval de index ) zal geladen worden. 

Plak dit tussen de <head> tags

 


Web veilige kleuren

Browsers zoals Netscape Navigator and Internet Explorer hebben slechts 256 standaard kleuren ingebouwd. Veertig daarvan heeft Microsoft voor Windows gereserveerd, met de overige 216 mag de rest van de wereld spelen.
Wat betekent dit voor de gemiddelde web-designer ? 
Als een browser een niet-standaard kleur moet weergeven, doet 'ie dat door de standaard kleuren zodanig te mengen dat het eindresultaat op de gevraagde kleur lijkt. Dit betekent een hoop rekenwerk voor de browser (en dus langer wachten voor de bezoeker) en met soms een vreemd eindresultaat.. De kleur die wordt weergegeven lijkt in de verste verte niet meer op de kleur die je bedoelde. Vandaar dat je het best kunt werken met de 216 web veilige kleuren.. voor een compleet overzicht ervan , inclusief codes. kijk je hier 

Wie linkt jouw site ?

Ook zo benieuwd wie er nou eigenlijk allemaal een link op zijn site heeft staan naar jouw site ? Dan heb ik hier een handige tip voor je . Ga naar bijv. http://nl.altavista.com . Wil je weten wie jouw site gelinkt heeft.. typ dan het volgende in het zoekvenster : link://www.leejoo.nl ( uiteraard verander je de domeinnaam voor je eigen url.. zonder de http ) Er verschijnt dan een lijst met sites die allemaal een link hebben opgenomen naar jouw site.. Handig toch ! 

Van wie is de mail ?

Krijg jij ook wel eens van die irritante mailtjes.. en je vraagt je af... ?? Who the F.... stuurt me nu dit mailtje... Je kunt er als volgt achter komen.. Als je het mailtje hebt geopend, druk je tegelijkertijd CTRL + F3 in. Je kunt nu exact achterhalen waar en wie het mailtje heeft gestuurd.. !

Achtergrond fixed

Vaak heb je een mooi plaatje.. die je als achtergrond wilt gebruiken voor je website. Maar als je hem als achtergrond gebruikt.. ( met het commando <body background="hier_plaatje.jpg"> ) krijg je hem meerder malen te zien. Als je het onderstaande scriptje tussen je <head> tags zet.. zal je achtergrond plaatje slechts eenmaal verschijnen op een door jouw gekozen positie.. 
Plak dit tussen de <head> tags


Pasklare afgestemde kleuren

Steeds vaker zie ik mensen worstelen met de kleuren voor hun site.. Je ziet dan kleuren die echt niet goed bij elkaar passen. Vandaar dit handige hulpje die je  bij een zelf gekozen kleur de 6 meest gangbare kleuren voorschotelt. ( compleet met de kleurnummers ) Klik hier om de pasklare kleur generator te openen.

Eigen Google Zoekmachine

Google
 
Web www.leejoo.nl
Misschien heb je hem al wel gezien.. de zoekmachine op leejoo.nl  Dit is een service van Google.. Gratis.. ! Het stelt je bezoekers in staat om op je eigen site te zoeken naar bepaalde pagina's, of gewoon op het www.. ! Ook zo'n handige zoekmachine op je site.. dit kan eenvoudig door je aan te melden bij  Google gratis zoek optie , en binnen een mum van tijd heb je je eigen zoek - optie op je site staan !

Je Eigen Startpagina

Veel homepages bouwers hebben een site met allerlei link verzamelingen erop. Wat men vaak niet weet... is dat er eenvoudige site-builders zijn.. waarmee men in een handomdraai je eigen startpagina / link overzicht kan maken. Een goed voorbeeld hiervan is Goedbegin. Zeer eenvoudig in gebruik.. professionele look, en je bent meteen een onderdeel van een grote portal. Uiteraard is dit niet de enige site waar dit kan. Hieronder zie je nog enkele voorbeelden : Voor een compleet overzicht kijk je hier !
-Eigenstart -Startbewijs.nl -Mypip.nl
-Jouwstarter.nl -Linktipper.nl -Jouwpagina.nl

Script tester


Plak je script in de tekst box hieronder en klik op test. Een nieuw venster opent met het resultaat en je kunt gelijk zien of je code werkt.


        


Een I-frame maken

Zoals jullie wellicht weten, maakt deze site gebruikt van frames : Het menu frame en top frame blijven hierdoor steeds in beeld, en in het hoofdframe laden de links. Maar het kan ook anders... je kunt ook werken met een I-Frame ( een zogeheten Inline Frame ) Hoe werkt nu zoiets ? 
Het inline frame wordt bepaald door de tags <iframe> en </iframe> 
Bijvoorbeeld: <iframe width=400 height=40></iframe> geeft dit als resultaat:
Een inhoud aan het iframe geven is zeer eenvoudig: <iframe width=400 height=40 src="inhoud.htm" align="center"></iframe> waarbij inhoud.htm dus de pagina is die in het iframe wordt weergegeven.
Zo kun je eenvoudig de buitenmarges bepalen: <iframe width=400 height=40 src="inhoud.htm" align="left" frameborder=0 hspace=20 vspace=10></iframe>
Of je geeft aan of er wel of geen  scrollbars (yes,no,auto) moeten worden weergegeven.
<iframe width=400 height=40 src="inhoud.htm" align="left" frameborder=0 scrolling="no"></iframe>

De Resolutie Tester


Spam Tegengaan

Je kent het wel.. irritante mailtjes die je mailbox volgooien.. ongevraagd.. Vaak wordt je mailadres gegenereerd door een link op je site.. bijv : mailto:mail@jouwmailadres.nl  De spammachines zoeken het internet af naar de verwijzing mailto. Als je deze vervangt ( dus alleen "mailto ) voor de onderstaande  tekens, werkt je link naar email nog wel.. maar de spam machines zullen je mailadres niet kunnen vinden. Handig toch !

<a href="&#109;&#97;&#105;&#108;&#116;&#111;&#58;mail@jouwmailadres.nl">

 

ps :je kunt de tekst selecteren( blauwe gedeelte ) en dan klikken op CTRL C.. vervolgens plakken met CTRL V in bijv. je kladblok )


Blauwe Rand weghalen

Als je van een plaatje een klikbare link hebt gemaakt...., krijg je er een blauwe rand omheen. Als je het op de onderstaande manier doet.. zal de rand niet verschijnen.... wel zo netjes toch.. ( of je moet het willen... dan kun je de rand zelfs dikker maken.. door de border="0" op 2 of 3 te zetten )
plak dit op de plaats in je document waar je het klikbare plaatje wilt !


Zoeken met Altavista in je eigen site

Als je je site hebt  aangemeld bij AltaVista , kan je deze zoekmachine gebruiken om je eigen pagina's doorzoekbaar te maken. Dit kan met behulp van het onderstaand script .  Je vult het adres van je site in ( zonder http:// ) en geeft het zoekwoord op. Je kan het gebruiken voor elke website die bij AltaVista is aangemeld. Heb je dit nog niet gedaan.. doe dat dan hier.
Zoeken op domein met AltaVista
URL (zonder http://)
Zoekwoord

Om het bovenstaande zoekformulier op je site te zetten.. heb je de onderstaande codes nodig.

Plak dit tussen de <head> tags

 

Plak dit formulier tussen de <body> tags

 


Vaste URL in Adresbalk

Werk je met frames.. ( zoals ik met leejoo.nl ) dan heb je altijd een zelfde adres in de url balk staan. In mijn geval dus :  http://www.leejoo.nl . Maar wat als je nu niet met frames werkt ? Een tekst als http://www.jousite.nl/mapje/plaatjes/voorbeeld/demo1.htm ziet er nu niet echt galdjes uit. Hiervoor kun je het volgende onderstaande scriptje toevoegen.. Wat je doet is een onzichtbaar frame plaatsen.. waarmee je de browser eingelijk om de tuin leidt, met als gevolg dat je altijd eenzelfde adres in de adresbalk krijgt te staan. Handig toch... !

Plak dit tussen de <head> tags

 

Het Euroteken !  

Het viel me op dat er nog steeds veel sites zijn die niet het euroteken gebruiken.. maar gewoon "euro" schrijven... omdat er geen euroteken op hun toetsenbord zit. Op de volgende manier kun je toch eenvoudig het  " € " teken invoegen : Houd de Alt toets ingedrukt.. en typ op het numerieke gedeelte ( rechts van je toetsenbord ) 0128 in terwijl je de "alt " toets ingedrukt blijft houden. Er zal nu in je tekstdocument of mail of waar dan ook.. het  €  teken verschijnen ! 

Je eigen 404 pagina

Je hebt het vast wel eens gezien... bij je eigen site.. Een link die niet werkt.. en dan krijg je die lelijke 404 pagina... Maar het kan ook anders.. met je eigen 404 pagina. Deze zal dan verschijnen als er een link niet bereikbaar is .. of een dode link van een site die is opgeheven . Hoe ga je dit doen. Je opent het kladblok (start - programma's - bureau accessoires - kladblok) en typt het volgende in: ErrorDocument 404 http://www.jouwurl.nl/error404.htm Deze sla je vervolgens op als .htaccess  geen naam ervoor dus... (opslaan als type: alle bestanden) Vevolgens maak je een pagina die je wilt laten weergeven als een link niet bereikbaar wordt.. ( dus een gewone html pagina met wat je wilt laten zien ) Wil je een idee op doen.. kijk dan eens hier : 404 researchlab Deze sla je op als  error404.htm . Vervolgens upload je beide bestanden naar je hoofddirectory op je server.. ( waar ook je index pagina staat... ) en je bent al klaar ! Je kunt het testen door een niet bestaande pagina in je url in te typen ( bijv. http://www.jouwurl.nl/ik-besta-niet.htm ) en als het goed is wordt nu je eigen 404 pagina getoond ! 

 Filmpje op je site

Tegenwoordig hebben veel mensen een digitale cam.. en dus ook veel filmpjes.. Hoe zet je nu zo'n filmpje op je site ? De makkelijkste manier is de volgende.. waarbij je jouw filmpje upload naar de server.. en vervolgens de onderstaande code ( uiteraard aangepast aan je eigen url ) tussen de body tags plakt op de plek waar je je filmpje wilt laten verschijnen....

  
Plak dit  tussen de <body> tags


 Linken naar bladwijzer
Een handige tip is deze.. Je wilt vanaf een pagina ( zoals bij mij de updates ) rechtstreeks linken naar een bladwijzer ( bepaald gedeelte ) in een andere pagina... Hoe werkt dit nu..Zoals je hier  hebt kunnen lezen is het eenvoudig om binnen een pagina te springen. ( ik maak hier ook gebruik van op bijv. de pagina Startpagina's . Maar je kunt ook rechtstreeks van een andere pagina af springen naar een bepaald gedeelte op een andere pagina van je site. Je maakt dan gewoon een link naar die pagina ( bijv. jouwpagina.htm ) en direct daarachter zet je de bladwijzer. De link wordt dan jouwpagina.htm#alinea2. Dus door de toevoeging van de bladwijzer spring je direct naar een gedeelte op die pagina.. Een goed voorbeeld zie je hier 

Geen kennis... wel je eigen site !
Wat moet je nu.. als je totaal geen kennis hebt van programmeertalen, html of wat dan ook, en je wilt toch een website . Een goed voorbeeld hiervan is Jouwstarter.nl of Goedbegin.nl. Simpel, snel en eenvoudig. ( meer voorbeelden vind je hier ) Wil je enkel en alleen een profiel of een Blog op het WWW zetten.. dan kun je dit o.a doen bij bijv. Ikku.nl ( meer voorbeelden vind je hier ).  Ook een echte aanrader voor als je wel de inhoud van een site hebt, maar geen goede lay-out, is Templatemonster , waar je de allermooiste, professionele templates kunt krijgen, uniek en zonder reclame ! Als laatste kun je natuurlijk iemand anders een website laten ontwerpen.. Een topper hierin is Graphics-Design. Tegen een laag tarief de mooiste websites, ook voor restyling, banners, foto-bewerking etc.. ! breng maar eens een bezoekje , het is de moeite waard ! 

Snel vinden van Hyperlink
Als je alle Hyperlinks snel wilt vinden op een pagina ( bijv in grote lappen tekst ). is daar een truukje voor.. namelijk m.b.v. de Tab toets.Als je wilt weten of er verwijzingen in de pagina zitten naar andere interessante sites, drukt dan op de Tab toets om steeds naar de volgende hyperlink te springen. Vanaf de onderkant pagina naar het begin van de pagina kan het ook, door tegelijk op de Shift toets en de Tab toets te drukken. Eenmaal bij een link aangekomen, druk je op Enter om de link te openen.

Image toolbar uit !
In Internet Explorer 6+ heeft een nieuwe functie , genaamd "image toolbar" Deze zorgt ervoor dat als je op een plaatje gaat staan, er een kleine toolbar verschijnt, waarmee je eenvoudig het plaatje kunt opslaan, printen of mailen. Nu is dit natuurlijk niet altijd gewenst. Met de volgende toevoeging in je head tags schakel je dit eenvoudig uit :
  
Plak dit  tussen de <head> tags

Je kunt de toolbar ook voor slechts 1 plaatje uitschakelen.. geef in de url van het plaatje dan het volgende mee : 
  
Plak dit  op de plaats waar het plaatje moet komen


Plaatsen / verwijderen script
Stel, je wilt een script plaatsen, en je weet niet zeker of je hem wilt behouden. Of het is slechts voor een bepaalde tijd dat je het op je pagina wilt toevoegen.  Als het script eenmaal in je html staat, is het soms lastig om te zoeken wat er nu wel of niet bij hoort, en wat je kunt verwijderen. Wat je dan het beste kunt doen is een aantal tags meegeven aan het begin en einde van het script ( hieronder rood weergegeven )
Voor het script zet je dan <!-- hier het begin --> hier komt dan het complete script <!-- hier het einde --> en dit aan het einde. De tags zie je niet in je pagina, maar wel duidelijk als je de pagina wilt bewerken en het script weer wilt verwijderen. 

Filehosting
Op zoek naar gratis ruimte op het internet...?  Hier vind je een aantal gratis file-hosts om je bestanden op weg te zetten. Handig als je iemand iets wilt laten zien wat te groot is om via de e-mail te sturen, of wat je gewoon online beschikbaar wilt zetten voor download !
Sendover.com Filefactory.com Megashares.com
Sendspace.com Yousendit.com Zupload.com
Filefactory.com Mooload.com Uploading.com
Bigupload.com Sharebigfile.com Bonpoo.com
Quickdump.com Turboupload.com Savefile.com
Mysharebox.com Freeuploader.com Uploadsend.com

Belang van Statistieken

Weet u hoeveel mensen uw website bezoeken? Weet u wat ze daar doen en hoe ze op uw site terechtgekomen zijn? Na alle tijd en energie die u gestoken heeft in het opzetten van uw website kunt u eigenlijk niet zonder een antwoord op deze vragen. 
Met
Mtrack kunt u op elk gewenst moment online, en in real time, uitgebreid inzicht krijgen in aantallen bezoekers, bekeken pagina's en duur van de bezoeken. Maar u kunt bijvoorbeeld ook zien via welke zoekmachines bezoekers komen, welke zoektermen ze hebben ingetikt, uit welke landen en steden ze afkomstig zijn en wat voor browsers en computers ze gebruiken. Kijk hier voor meer informatie over Mtrack


Werken met Stylesheets
Om te beginnen : Wat is een stylesheet ? Dit is een lijst met definities van opmaakkenmerken voor een HTML-pagina. Normaliter plaats je alle kenmerken in de head van je pagina. Wat eenvoudiger werkt is de stijlkenmerken opnemen in een externe CSS file. Voordeel hiervan is ten eerste dat je niet telkens opnieuw alle stijlkenmerken moet gaan opmaken voor iedere webpagina., en als 2e voordeel : wil je de lay-out van je website veranderen, dan hoef je alleen maar één css-file aan te passen, en je volledige website heeft een nieuwe look. Hieronder zie je een voorbeeld van een stylesheet wat normaliter tussen de <head> tags wordt geplaatst. 
Wil je nu een externe stylesheet maken, dan sla je bovenstaand op ( bijv. in kladblok ) met een willekeurige naam bijv opmaak.css ( extensie css is belangrijk ) Het enige wat je dan nog moet doen is in elke webpagina, binnen de HEAD-tag, opnemen :<LINK HREF="opmaak.css" REL="stylesheet" TYPE="text/css"> Zo heeft iedere pagina dezelfde opmaak. Let op : <style type="text/css"> en </style> mogen in het externe bestand niet voorkomen

Flash direct actief ( met behulp van UFO )
Je kent vast wel de beveiligingsupdate van Windows XP dat je eerst op een flashobject moet klikken, voordat je gebruik kunt maken van buttons en mouse-over dingen. Je komt het tegenwoordig op veel sites tegen : Je flash bestand krijgt op een website eerst de melding "klik hier als U het besturingselement wilt activeren en gebruiken " Nu is daar een oplossing voor, te weten UFO ( Unobtrusive Flash Objects )
Met dit scriptje werkt Flash direct , zonder erop te klikken !
Een duidelijke ( wel Engelstalige ) uitleg vind je op de site van
Bobbyvandersluis 

Commentaar toevoegen
 
Een handigheidje om je site overzichtelijk te houden, is om commentaar toe te voegen aan je broncode. ( voor css styles, script taal etc. ) Niet alleen voor je bezoekers, maar ook handig voor jezelf om dingen terug te vinden op je site. Hieronder vind je de juiste tags om dit op de juiste manier te doen.
In HTML-XHTML
In CSS
In Javascripts
In PHP